Auto

Draxlmaier, 500 de angajaţi la Braşov într-o fabrică nouă de 50 mil. euro

Draxlmaier, 500 de angajaţi la Braşov într-o fabrică...

Autor: Ioan Dornescu

16.04.2015, 12:48 2577

Grupul german Draxlmaier a investit 50 milioane euro într-o unitate nouă de producţie la Braşov, care va produce borduri, console şi uşi pentru unii dintre cei mai mari constructori auto din lume.

Spaţiul de producţie a fost construit separat de fabrica deja existentă şi este alcătuit din două hale, cu o suprafaţă totală de aproximativ 25.000 metri pătraţi, situate în afara oraşului Codlea, se arată într-un comunicat al producătorului de componente auto.

Grupul german mai deţine în judeţul Braşov alte două unităţi, respectiv o fabrică în Codlea şi un centru de inginerie în Ghimbav.

Costul pentru construcţia şi dotarea halelor noi s-a ridicat la 50 milioane euro. Prin această investiţie, compania creează 500 de noi locuri de muncă.

"Fabrica de la Braşov este foarte importantă în cadrul grupului şi extinderea era absolut necesară, ţinând cont de comenzile pe care le primim din partea clienţilor noştri. Draxlmaier produce componente pentru peste o sută de modele de maşini, la Braşov avem 28, iar pentru 13 dintre acestea producem piese de schimb", a declarat Marius Suranyi, directorul general al fabricii din Braşov.

El a precizat că printre cei mai importanţi clienţi ai fabricii se numără BMW, Daimler, Volkswagen, Tesla şi Cadillac.

Noua unitate are în portofoliu 300 de tipuri de piese şi livrează săptămânal aproximativ 40.000 de unităţi.

"Suntem pe o piaţă care necesită inovaţie, care nu te bagă în seamă, dacă nu ieşi cu ceva nou", a mai spus şeful fabricii din Braşov.

După deschiderea uzinei din Piteşti, în 1993, grupul german a început producţia şase ani mai târziu în Satu Mare şi Timişoara, în anul 2000 a urmat uzina din Braşov şi în 2003 la Hunedoara.

În patru dintre fabrici se produc echipamente electrice, interioare fiind asamblate doar în Braşov.

Draxlmaier are în România aproximativ 15.000 de angajaţi la Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov.

La nivel de grup, Draxlmaier a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 3,4 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO