Auto

Drumul ce leagă Timişoara de Autostrada A1, prin Dumbrăviţa, lărgit la patru benzi cu bani europeni

Drumul ce leagă Timişoara de Autostrada A1, prin...

Autor: MEDIAFAX

07.03.2018, 00:00 857

Drumul judeţean ce leagă Timişoara de Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăviţa, va fi lărgit la patru benzi în cadrul unui proiect european în valoare de peste 17 milioane de euro, transmite corespondentul Mediafax.

Contractul pentru proiectul de modernizare şi lărgire la patru benzi a drumului judeţean 691 a fost semnat, marţi, de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, beneficiarii finanţării, şi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, la Timişoara. Proiectul, în valoare de peste 17 milioane de euro, este finanţat prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, 14 milioane de euro fiind fonduri nerambursabile, iar restul contribuţia beneficiarului.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanţare vizează modernizarea drumului judeţean 691, care face legătura între Timişoara şi Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăviţa. Acesta va fi lărgit la patru benzi de circulaţie, cu păstrarea traseului actual, în cel mult 4 ani şi 8 luni.

„Cei 10,25 kilometri de drum judeţean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi minimum 350.000 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează reabilitarea trecerii de cale ferată din Giarmata, realizarea a şase sensuri giratorii noi şi reamenajarea a încă şase, montarea a 181 de indicatoare de circulaţie, a 11 borne kilometrice, relocarea a 12 staţii pentru mijloacele de transport în comun şi construirea unui refugiu auto”, au transmis reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO