Auto

După 88 de ani, americanii de la General Motors se declară învinşi pe piaţa din Europa. Opel a ajuns la Peugeot

După 88 de ani, americanii de la General Motors se...

Autor: Dragoş Dinu

01.08.2017, 17:28 4719

Gigantul american General Motors a anunţat finalizarea vânzărilor unităţilor Opel către francezii de la Peugeot după aproape 88 de ani din postura de producător principal de automobile, dar şi circa două decenii în care a suferit pierderi grele. Acordul a fost comunicat pentru prima dată pe 6 martie, potrivit publicaţiei The Wall Street Journal.

Vânzarea Opel este cea mai semnificativă tranzacţie pe care General Motors a făcut-o de-a lungul timpului. Compania a renunţat la acţiuni non-profit şi a ales să-şi concentreze atenţia asupra altor surse de câştig, inclusiv asupra afacerilor sale cu camioane din S.U.A.

Prin reducerea amprentei sale globale este posibil ca General Motors să decadă din poziţia de al treilea producător de maşini, în funcţie de volumul vânzărilor, a declarat preşedintele General Motors, Dan Ammann.

"Sperăm să schimbăm în mod semnificativ modul în care ne folosim de timpul pe care îl avem la dispoziţie şi de energia noastră în direcţia evoluţiei", a mai spus Dan Ammann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO