Auto

După Bucureşti şi Cluj, Taxify va fi disponibil de joi şi în Timişoara

Sursă foto: Facebook Taxify

Sursă foto: Facebook Taxify

Autor: Ştefan Stan

24.10.2018, 21:15 374

Platforma de ride-hailing Taxify a anunţat miercuri seara că de joi va include Timişoara pe lista oraşelor unde sunt prezenţi. Compania se extinde rapid pe piaţa locală, după Bucureşti, unde Taxify funcţionează din 2016, şi Cluj-Napoca, lansat în iunie 2018.

“Dorim să facem transportul urban mai uşor, rapid şi la îndemâna unui număr cât mai mare de persoane din toată lumea. Lansarea din Timişoara este un nou pas din acest plan. Deja în al treilea oraş din România, vom continua să ne extindem şi să ajutăm cât mai multe persoane să călătorească cât mai uşor”, a spus Markus Villig, fondatorul Taxify.

În luna septembrie, acesta declara pentru ZF că firma ţinteşte toate oraşele cu mai mult de 100.000 de locuitori din România. 

Întrebat despre evoluţia operaţiunilor din România, el a răspuns că acestea au crescut „peste aşteptări“ şi că „mii de şoferi” lucrează pentru platformă, fără a spune însă nimic despre veniturile obţinute pe piaţa locală.

Taxify are peste 15 milioane de utilizatori înregistraţi la nivel global în 25 de ţări. Compania a primit de curând o investiţie în valoare de 175 milioane de dolari, investitorul principal fiind Daimler, compania din spatele Mercedes-Benz.

Compania Taxify.ro SRL a raportat la Finanţe pentru 2017, anul înfiinţări pe plan local, afaceri de 0,35 mil. lei, pierderi de19.671 lei şi un număr mediu de 4 angajaţi.

Săptămâna aceasta, Taxify a mai lansat la Bucureşti şi servicii de curierat, care le permit utilizatorilor să trimită colete la un preţ care porneşte de la 10 lei, conform unei notificări transmise de companie prin intermediul aplicaţiei mobile.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO