Auto

După falsele concursuri Dacia, acum şi marca Hyundai este folosită în tentative de fraudă

După falsele concursuri Dacia, acum şi marca Hyundai este folosită în tentative de fraudă

Autor: Bogdan Alecu

03.09.2010, 15:58 58

Hyundai Auto România a primit recent o serie de sesizări privindtentative de fraudă prin intermediul mesajelor text de tip SMS, încare este folosit numele companiei.

O serie de clienţi au primit mesaje SMS prin care erau anunţaţică au câştigat premii în bani, maşini sau telefoane mobile oferitede către Hyundai Auto Romania. Pentru a intra în posesia premiuluise solicită transmiterea de date personale, apelarea unor anumitenumere de telefon, achiziţia de cartele valorice şi trimitereacodului de acces sau efectuarea de transferuri bancare.

Hyundai Auto România nu are nicio legătură cu aceste mesajeapeluri telefonice, considerând această acţiune drept frauduloasăşi cu unic scop de escrocare a persoanelor vizate.

Hyundai Auto România nu a desfăşurat şi nu desfăşoara înmomentul de faţă o promoţie de acest gen, iar clienţii / persoanelecontactate sunt rugate să nu îşi comunice datele personale încadrul unor astfel de apeluri, chiar daca se precizează ca suntapelaţi din partea Hyundai Auto România.

Hyundai Auto România nu foloseşte aceste modalităţi decomunicare pentru anunţarea promoţiilor sau campaniilor derulate şinu solicită clienţilor săi date cu caracter personal prin aceastămodalitate.

Hyundai Auto România a apelat la organele de cercetare penalăpentru identificarea şi pedepsirea persoanelor vinovate de aceastădezinformare frauduloasă, cu grave
consecinţe asupra imaginii companiei.

În situaţia în care primiţi acest tip de mesaje sau comunicăritelefonice, Hyundai Auto România roagă să fie contactată la adresae-mail: office.hyundai@tiriacauto.ro.

În luna aprilie a anului trecut, o altă tentativă de fraudă autilizat numele companiei Dacia. Persoane neidentificate utilizaunumele companiei pentru a solicita sume cuprinse între 250 şi 650de euro de la oameni cărora le spuneau că au câştigat un automobilLogan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO