Auto

După luni de proteste din partea şoferilor şi zeci de mii de mesaje, Gabriela Firea cedează şi renunţă la taxa Oxigen

După luni de proteste din partea şoferilor şi zeci de...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

25.02.2020, 10:31 1200

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că renunţă la taxa Oxigen, după sondajul realizat pe Facebook, unde a întrebat dacă bucureştenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, iar 90 la sută au răspuns că nu doresc această taxă. „Renunţ la vinieta antipoluare”, a spus Firea.

„Cele două declaraţii video pe care le-am postat (...) au însumat peste 2,5 milioane de vizualizări, cele mai multe, 60 – 70% din Bucureşti şi Ilfov. (...) 90% se exprimau în defavoarea vinietei. Au fost depuse 430 de plângeri prealabile din partea unor persoane fizice şi juridice”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a spus că având aceste cifre decizia este să renunţe la taxa Oxigen.

„În faţa unui asemenea val de respingere a unei astfel de măsuri care a fost luată în întreaga Europă, aceea de a restricţiona în zona intens poluantă autoturismele care nu pot fi considerate prietenoase cu mediul (...) precum şi a vinietei antipoluare, sunt în situaţia de a lua o decizie. (...) Decizia se va transforma în hotărâre de Consiliu General în luna martie. Decizia este, deşi cu sufletul neîmpăcat, dar din respect pentru cetăţenii care mi-au scris (...) renunţa la vinieta antipoluare”, a spus Firea.

Cu toate acestea, primarul general spune că nu va renunţa în totalitate la proiectul Oxigen.

„Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru a finaliza centura ocolitoare a Capitalei. Fără finalizarea centurii, nu putem afirma că avem un oraş în care am luptat într-adevăr cu poluarea”, a mai spus Firea.

Joia trecută, Gabriela Firea a organizat un referendum pe Facebook, întrebând cetăţenii dacă îşi doresc taxa Oxigen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO