Duster susţine producţia Dacia de la Mioveni cu doar două luni înainte de a fi lansată noua generaţie

10 oct 2017 Autor: Bogdan Alecu

Producţia Automobile Dacia a scă­­zut în primele nouă luni ale anului cu 3% faţă de perioada similară a anului la 231.558 de maşini, potrivit datelor Aso­ciaţiei Con­structorilor de Auto­mo­­bile din România (ACAROM). La acestea se adaugă şi 33.560 de colecţii SKD de maşini semi-asamblate ce au fost exportate către uzina din Oran, Algeria.

Singurul model care a înregistrat o creş­tere a produc­ţiei a fost SUV-ul Dus­ter, care a urcat cu 2% la un total de aproape 143.500 de maşini, echi­valentul a 62% din nu­mărul total de maşini asam­bla­te la Mioveni în primele nouă luni ale anului. Aceasta este totodată şi cea mai mare cotă pe care a atins-o vre­o­dată SUV-ul Dacia din totalul pro­duc­ţiei, cu toate că în perioada noiembrie-de­cembrie acesta urmează a fi scos din producţie şi înlocuit cu cea de-a doua generaţie a modelului pre­zentată deja în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de luna trecută. Pe de altă parte, dealerii au încă în derulare oferte pentru generaţia actuală, iar din primăvară acesta poate fi echipat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC, disponibilă însă numai pe modelul cu tracţiune faţă, nu şi 4x4.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Duster
, mioveni
, productie
, generatie
, dacia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide