Auto

E.ON a ajuns în România la 100 staţii de încărcare pentru maşinile electrice. Cele mai multe sunt în Bucureşti şi în regiunea Moldovei

E.ON a ajuns în România la 100 staţii de încărcare...

Autor: Cristina Bellu

11.11.2020, 11:27 643

E.ON Energie România, unul dintre cei mai mari furnizori de utilităţi la nivel local, a instalat până în prezent circa 100 de puncte de încărcare publice şi private pentru maşinile electrice, prin proiectul E.ON Drive, cele mai multe fiind localizate în Bucureşti şi în regiunea Moldovei.

„Pentru noi mobilitatea electrică este mai mult decât un concept sau un pas inovativ în tehnologie. Este încă o dovadă a felului în care contribuim la protejarea mediului înconjurator şi la un viitor verde”, spune Claudia Griech, Director General Adjunct E.ON Energie România.

Staţiile sunt în majoritate rapide, cu o putere de 50 kW în curent continuu şi permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în 30-40 de minute, în funcţie de capacitatea acesteia şi modelul maşinii.

Soluţia E.ON de electromobilitate se adresează atât persoanelor fizice, cât şi clienţilor business, printre aceştia regăsindu-se în principal companii care activează în domeniul HoReCa, real estate şi din industrie, arată datele transmise de companie.

Anul acesta, numărul sesiunilor de încărcare prin intermediul aplicaţiei E.ON Drive a depăşit 2.200, aproximativ 33,3 de MWh fiind utilizaţi prin intermediul punctelor de încărcare E.ON. Spre comparaţie, această cantitate de energie ar permite parcurgerea a peste 180.000 de km şi reducerea concomitentă a unor emisii de dioxid de carbon de circa 25 tone.

Totodată, în baza unui parteneriat încheiat luna trecută cu Hubject, toate punctele de încarcare E.ON Drive vor fi integrate până la finalul anului în platforma interoperabilă de Roaming Hubject  (hubject.com), cea mai mare reţea de staţii din lume, ceea ce va facilita călătoriile pe distanţe lungi.

E.ON Drive, soluţia la cheie dedicată posesorilor de maşini electrice, clienţi rezidenţiali, business sau municipalităţi, a fost lansată în România în 2018 şi oferă suport din partea specialiştilor, montajul şi punerea în funcţiune gratuite, mentenanţă pe perioada contractuală, staţie la schimb cât timp staţia este în service, asistenţă 24/7, sistem de monitorizare şi control de la distanţă, sistem de facturare ce oferă posibilitatea de amortizare a investiţiei.

La nivel european E.ON opereaza peste 10.000 de puncte de incarcare în 10 ţări europene, numărul încărcărilor fiind de peste 2 milioane anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO