Auto

E un avion? E un tanc? Nu. Este un Humvee zburător - GALERIE FOTO

E un avion? E un tanc? Nu. Este un Humvee zburător

E un avion? E un tanc? Nu. Este un Humvee zburător

Autor: Adrian Voicu

28.10.2011, 10:20 3517

L-aţi văzut în războaie, l-aţi văzut şi pe străzi (în varianta mai cuminte, sub numele de Hummer). În viitor s-ar putea să îl vedeţi şi în aer.

Asta, dacă divizia de cercetare a viitorului militar din cadrul armatei americane - DARPA - va lua în considerare noul design propus de Lockheed Martin pentru un Humvee zburător.

Iar dacă nu este vorba despre un Humvee, cu siguranţă va fi vorba despre o maşină care să facă faţă focurilor de arme mici şi care să îşi poată lua zborul imediat.

Companiile aerospaţiale Lockheed Martin şi AAI Corporation au prezentat design-uri "fezabile" pentru programul Transformer TX, prin care DARPA speră ca până în 2015 să ridice de la sol o maşină militară.

Deja cele două companii lucreză la prototipurile, prezentarea prototipurilor pentru aşa-zisele "Humvee-uri zburătoare" fiind programată pentru finele anului 2012. Dacă DARPA va alege o companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO