Auto

Efectul noului coronavirus: Piaţa auto din România a egalat-o pe cea a Marii Britanii şi a depăşit-o pe cea din Italia şi Spania

Efectul noului coronavirus: Piaţa auto din România a...

Autor: Bogdan Alecu

19.05.2020, 09:00 1814

Închiderea centrelor auto din marile pieţe europene au avut un efect direct asupra vânzărilor de maşini noi, iar în premieră, în condiţii excepţionale, România a depăşit strict la nivelul lunii aprilie şări precum Italia, Spania sau Marea Britanie, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), pe baza datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Luna trecută pe piaţa locală înmatriculările de maşini noi au scăzut cu 50% la 4.321 autoturisme, însă piaţa din UK s-a contractat cu 97% până tot la 4.321 unităţi. În Italia scăderea a fost similară cu cea din Regatul Unit – scădere de aproape 98% la 4.279 de maşini, în contextul în care Italia a fost foarte puternic lovită de pandemie în aprilie. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Spania, unde piaţa a scăzut cu aproape 97% la 4.163 de maşini noi.

Pe de altă parte, Ungaria rămâne la peste 6.000 de unităţi, depăşind în continuare România, deşi are o populaţie la jumătate, însă are mai bine de două ori mai mulţi kilometri de autostradă - loturi lungi de sute de kilometri, nu cioturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO