Auto

Efectul restructurărilor la Honda: Producătorul auto estimează o creştere de 6% a profitului după restructurarea reţelei de producţie din Europa

Efectul restructurărilor la Honda: Producătorul auto...

Autor: Izabela Cutieru

08.05.2019, 16:16 140

Honda a prognozat miercuri o sporire cu 6% a profitului operaţional pentru anul fiscal curent, datorită eforturilor de reducere a costurilor şi restructurării reţelei de producţie din Europa a companiei, informează Reuters.

Producătorul auto a anunţat că încearcă reducerea cu 10% a costurilor mondiale de producţie, până în 2025, precum şi numărul de variaţii ale modelelor, subliniind presiunile asupra costurilor cu care se confruntă producătorii auto tradiţionali, activând într-o piaţă care este remodelată de companii de tehnologie şi ride-sharing (folosire în comun a maşinilor).

Honda se aşteaptă ca profitul să crească la 7 miliarde de dolari (770 de miliarde de yeni) în anul fiscal care se va încheia în martie 2020, comparativ cu media de aproximativ 7,5 miliarde de dolari (834 de miliarde de yeni), rezultată din estimările a 22 de analişti, compilate de Refinitiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO