Auto

Eleganta british

Eleganta british
09.01.2008, 18:58 15

Designerii BMW au reusit sa reactiveze inca un reper al istoriei citadine auto englezesti. Au redesenat modelul Mini Clubman Estate, prezent pe piata in anii '60, si au obtinut noul Mini Clubman, un model destinat nu doar traseelor birou-acasa ci si calatoriilor in provincie.
Mini Clubman are la baza platforma comuna a gamei insa la dimen-siuni depaseste cu mult standardul, fiind cu 24 de centimetri mai lung decat un Mini normal. Lungimea totala ramane totusi sub 4 metri, respectiv 3.958 de centimetri.
Elementul care face diferenta este a treia usa, proiectata sa se deschida invers sensului de rulare si care este amplasata pe partea dreapta.
Mini a renuntat la hayonul clasic si l-a inlocuit la Clubman cu doua usi simetrice care fac accesul mai usor la volumul de incarcare de 260 de litri, care poate fi extins prin plierea scaunelor la 930 de litri.
La interior Clubman pastreaza in linii mari elementele comune Mini, de data asta parca cu o grija mai mare pentru detalii. In plus Clubman S dispune langa schimbatorul de viteze de un buton "Sport" pentru un plus de putere la sprinturi si de un buton pentru activarea sistemului Eficient Dynamics, care permite oprirea motorului la stopuri pentru un consum de combustibil mai redus.
Cand vine vorba de grupul motopropulsor, Clubman a fost echipat cu trei variante, doua pe benzina si un diesel de 1,6 litri si 110 CP. Versiunea testata, Mini Clubman S, ascundea sub capota un motor cu alimentare pe benzina de 1,6 litri si o putere de 175 de cai. Mai mult decat suficient pentru masa de 1.280 de kilograme. Cuplul de 240 de Nm este disponibil in plaja de turatie dintre 1.600 si 5.000 de rotatii/min. a motorului, reprizele de acceleratie oferind o senzatie obtinuta numai in timpul sofarii unui kart.
Pretul modelului testat, Mini Cooper S, echipat complet, s-a ridicat, cu toate taxele incluse, la 25.323 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO