Auto

Elon Musk a vândut în România maşini Tesla de peste 53 mil. euro. 267 mil. lei a rulat în 2022 Tesla Motors România, de aproape patru ori mai mult decât în 2021. 14 angajaţi are Tesla în România.

Elon Musk a vândut în România maşini Tesla de peste...

Autor: Bogdan Alecu

10.06.2023, 00:05 569

Tesla Motors România, compania prin care Tesla vinde maşini pe piaţa locală, a rulat în 2022 afaceri de aproape 267 mil. lei sau 53 mil. euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. 2022 a fost primul an întreg pentru Tesla pe piaţa locală.

Compania Tesla Motors România şi-a deschis biroul la Bucureşti în 2021, însă funcţionează altfel decât celelalte bran­duri. Maşinile sunt vândute doar de către Tesla – nu există dealeri, iar importatorul este o reprezentanţă a Tesla. De ase­menea, nu există un showroom oficial, iar maşinile sunt livrate de pe platforma dealerului auto DAB Auto Serv, care este şi singurul service „Tesla Approved Body Shop“. Un al doilea punct de livrare al maşinilor Tesla funcţionează din vara acestui an în proximitatea autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, potrivit clienţilor Tesla.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO