Auto

Elon Musk este la un pas de un bonus de 346 mil. dolari, în urma creşterii valorii de piaţă a Tesla

Elon Musk este la un pas de un bonus de 346 mil. dolari,...

Autor: Departamentul Economic

14.01.2020, 19:20 402

Elon Musk, directorul general al producătorului de maşini electrice Tesla, se apropie de plata primei tranşe de opţiuni, în valoare de 346 milioane dolari, dintr-un pachet de remuneraţie record, după ce valoarea acţiunilor companiei s-a dublat în ultimele trei luni, anunţă Reuters.

Acţiunile Tesla au crescut luni cu 9%, până la un nivel record şi mai au nevoie de o creştere de 6% pentru ca valoarea de piaţă a companiei să atingă 100 de miliarde de dolari şi să rămână la această valoare o perioadă, pentru ca Musk să primească primele 12 tranşe de opţiuni.

Pentru ca Musk să primească tranşele ulterioare, în condiţiile pachetului negociat în 2018, valaorea de piaţă a companiei ar trebui să continue să crească cu 50 de miliarde de dolari în perioada de 10 ani a acordului, miliardarul câştigând pachetul complet în cazul în care capitalizarea de piaţă a companiei va atinge 650 miliarde de dolari, urmând să atingă mai multe obiective de venituri şi profit.

O plată completă pentru Musk ar depăşi orice altă plată care a fost acordată anterior şefilor de companii din SUA, potrivit Institutional Shareholder Services, un consultant care a recomandat investitorilor să respingă acordul cu Musk la momentul negocierii.

Musk nu primeşte salariu sau bonusuri, ci doar opţiuni care se bazează pe valaorea de piaţă a Tesla şi o serie de repere pentru creşterea companiei.

Potenţiala plată a lui Musk este comparabilă cu cele 638 de milioane de dolari primiţi de fondatorul Snap Inc, Evan Spiegel, în 2017, după oferta publică iniţială a companiei. În 2018, CEO-ul Walt Disney, Robert Iger, a obţinut acţiuni în valoare de 149,6 milioane dolari, inclusiv prime legate de achiziţionarea de către Disney de active de film şi televiziune de la Twenty-First Century Fox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO