Auto

Este oficial: Nissan va avea un nou director general, dar şi un nou director operaţional

Este oficial: Nissan va avea un nou director general, dar...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

08.10.2019, 17:50 310

Makoto Uchida, vicepreşedinte al Nissan, este noul director general al companiei, iar Ashwani Gupta, un director al Mitsubishi este director operaţional al Nissan, potrivit Consiliului de Aministraţie, relatează Reuters.

Makoto Uchida, preşedintele societăţii mixte deţinute de Nissan în China, nu era favorit în cursa pentru alegerea noului şef al grupului auto nipon. El a venit la mijlocul carierei la Nissan şi este cunoscut pentru etica sa în muncă şi concentrarea neabătută pe reducerea costurilor.

Fostul şef al subsidiarei din China, Jun Seki, favoritul în cursa pentru conducerea Nissan, va fi adjunct al directorului operaţional.

Cei trei vor fi la conducerea unei companii afectate de turbulenţe după arestarea fostului preşedinte Carlos Ghosn, anul trecut, şi plecarea fostului director general, Hiroto Saikawwa.

Directorii Nissan, inclusiv cei de la acţionarul majoritar Renault SA, au votat în unanimitate pentru cei doi directori, relatează sursa citată.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan a fost extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO