Auto

EXCLUSIV ZF. Primele date despre şoferii de transport alternativ: Bolt are în România peste 5.000 de şoferi

EXCLUSIV ZF. Primele date despre şoferii de transport...

Autor: Florentina Niţu

18.03.2021, 18:42 4112

Bolt, companie estoniană de ride-hailing, denumită anterior Taxify, are în prezent în România peste 5.000 de şoferi activi pe platformă, iar numărul este în creştere continuă, au spus reprezentanţii companiei pentru ZF. Acestea sunt primele cifre oferite de o companie de transport alternativ, firmele fiind reticente să înainteze astfel de cifre.

„Avem peste 5.000 de şoferi activi pe platformă. Este un număr care creşte continuu în toate oraşele în care suntem prezenţi deja şi la care se adaugă şoferi în alte oraşe din ţară în care am anunţat intenţia de a ne extinde”, a spus Cristian Sălceanu, country manager pentru Bolt în România.

Bolt este prezent acum în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Constanţa, potrivit datelor de pe site-ul companiei. În 2020, la nivel global, Bolt s-a extins în 200 de oraşe din 40 de ţări şi a ajuns la 50 de milioane de utilizatori la nivel global.

Uber a menţionat, ca răspuns la solicitarea ZF, că „numărul de şoferi parteneri activi e dificil de estimat”, deşi în 2019 compania a spus pentru ZF că are circa 10.000 de şoferi, iar de la Free Now ZF aşteaptă încă date.

La începutul anului trecut, în luna februarie, circa 20.000 de şoferi aveau autorizaţii pentru transport în regim de închiriere şi câteva mii depun îşi depuneau actele pentru obţinerea lor, potrivit datelor publicate anterior pe ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO