Auto

Exit din auto: Familia Piţigoi vinde către Roadhill centrul auto Colina Motors, dealer Ford&Hyundai

Exit din auto: Familia Piţigoi vinde către Roadhill...

Autor: Bogdan Alecu

23.02.2022, 12:46 2100

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Roadhill Automotive SRL intenţionează să preia activitatea de comercializare cu amănuntul de autoturisme şi autoutilitare uşoare (sub 3,5 tone) marca Ford şi Hyundai, precum şi linia de service multi-marcă pentru autoturisme şi autoutilitare uşoare, operate în prezent de Colina Motors SRL.

Colina Motors este firma fondată de Marius Piţigoi, primul director al Autorom – primul importator al mărcii Mercedes-Benz pe piaţa locală, parte a Ţiriac Holding şi unul dintre primii executivi de pe piaţa auto locală. De mai bine de 10 ani businessul a fost condus de Alexandru Piţigoi, fiul său, fost pilot de raliuri.

Roadhill Automotive SRL comercializează cu amănuntul autoturisme şi autoutilitare uşoare marca Ford, deţine şi operează o linie de service multi-marcă pentru autoturisme şi autoutilitare uşoare în zona Bucureşti-Ilfov şi comercializează autoturisme şi autoutilitare uşoare second-hand.

Colina Motors SRL este dealer autorizat în România pentru mărcile Ford şi Hyundai şi deţine o unitate service în zona Bucureşti-Ilfov.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO