Auto

Exporturile de maşini au scăzut cu 6% în iulie, a patra lună de declin din acest an. Producţia scade cu 21%, record negativ al ultimilor ani

Exporturile de maşini au scăzut cu 6% în iulie, a...

Autor: Bogdan Alecu

21.08.2014, 00:05 242
Exporturile de autoturisme noi asamblate în România au scăzut cu peste 6% în iulie, comparativ cu aceeaşi lună din 2013, la puţin peste 34.300 de maşini, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), iulie fiind cea de-a patra lună din primele şapte în care exporturile scad, după rezultatele din ianuarie, aprilie şi mai.
 
Mai mult, şi producţia de maşini s-a redus în iulie, punctând un declin de 21%, cel mai accentuat din ultimii ani, la 35.700 de unităţi. În fiecare an în iulie se atingea un nivel mai mare al producţiei com­para­tiv cu lunile anterioare, în condiţiile în care în august atât uzina Ford de la Craiova, cât şi cea a Dacia de la Mioveni sunt în re­mont, perioadă în care producţia este oprită pen­tru operaţiuni de mente­nanţă la linia de asamblare.
 
Uzina Dacia a asamblat în primele şapte luni peste 209.700 de maşini, în scădere cu 4,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Mai mult, în iulie producţia de la Mioveni a scăzut cu peste 20%, la aproape 30.600 de unităţi. Printre factorii care au dus la aceste rezultate se numără mutarea a peste jumătate din producţia modelului Sandero la Tanger, în Maroc, unde acesta este produs pentru Europa de Vest, principala piaţă a Dacia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO