Auto

EY România a asistat Ford Otosan în preluarea uzinei auto de la Craiova

Liliana Buşoiu, Associate Partner, Strategy and Transactions, Transaction Diligence, EY Romania

Liliana Buşoiu, Associate Partner, Strategy and Transactions, Transaction Diligence, EY Romania

Autor: Cristina Bellu

20.07.2022, 11:14 214

Echipa de Strategie şi Tranzacţii a EY România a oferit pentru Ford Otosan, în colaborare cu o echipă a EY Turcia, servicii de due diligence financiar şi fiscal şi asistenţă în structurare fiscală şi contabilă, în contextul tranzacţiei care a vizat preluarea de către companie a uzinei auto de la Craiova.

Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş) împreună cu Ford Otosan Netherlands B.V. au semnat la 14 martie 2022 contractul de achiziţie a facilităţilor de producţie ale Ford România SA, iar închiderea financiară a avut loc la 1 iulie 2022, arată datele transmise miercuri de EY România.

Potrivit acestora, valoarea tranzacţiei este de 625 de milioane de euro, la care se adaugă o sumă de 140 de milioane de euro în 2028, condiţionată de utilizarea capacităţii uzinei din România în perioada 2028-2034.

“Achiziţia face parte din strategia Ford Otosan de a deveni un producător auto global şi de a ajunge la o capacitate de producţie de peste 900.000 de vehicule până în 2025”, spun oficialii EY România.

Ford Otosan va produce în România următoarea generaţie a versiunilor van şi kombi ale Courier şi va continua să producă Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford în 2021, la care se va adăuga o versiune complet electrică în 2024.

Echipa românească de consultanţă financiară, fiscală şi contabilă care a furnizat serviciile de consultanţă în numele EY a fost coordonată de Liliana Buşoiu şi Alexandru Onţică, pentru asistenţa financiară şi de Miruna Enache şi Răzvan Ungureanu, pentru asistenţa fiscală.

EY Turcia a fost coordonată de Alpay Ertekin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO