Auto

Fabrica de curele de transmisie Optibelt din Maramureş a finalizat anul 2022 cu afaceri de peste 74 mil. Euro

Fabrica de curele de transmisie Optibelt din Maramureş a...

Autor: Laurentiu Cotu

16.01.2023, 17:30 1785

Producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de aproximativ 366,4 mil. lei (74,3 mil. euro), în creştere cu aproape 25% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie. Optibelt Power Transmission a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 293,7 mil. lei (a­proximativ 60 mil. euro), potrivit infor­maţiilor de pe site-ul Ministerului Finan­ţelor.

„În 2022 nu am întâmpinat probleme majore pe piaţa de des­facere, având în vedere că Optibelt livrează produsele sale - curele de transmisie - în mai multe domenii, pre­cum industrie, agricul­tu­ră/maşini agricole, construcţii drumuri, maşini de grădinărit, aparate/maşini uz casnic şi nu în ultimul rând industria auto. Am pierdut clienţi din cauza războiului din Ucraina, dar am şi câş­tigat clienţi noi, semnificativi“, a declarat pentru ZF Transilvania Attila Gittinger, directorul tehnic al com­paniei Optibelt Power Transmission.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO