Auto

Fabrica de la Craiova devine noul superstar al Ford. SUV-ul Puma a devenit cel mai bine vândut model Ford din Europa în S1

Fabrica de la Craiova devine noul superstar al Ford....

Autor: Bogdan Alecu

28.07.2021, 00:07 13396

Uzina de la Craiova este noul superstar al Ford Europa, cu peste 91.000 de SUV-uri Puma şi EcoSport produse în România şi vândute la nivel european, volum care o clasează pe prima poziţie în ceea ce priveşte producţia de autoturisme, depaşind uzinele din Valencia, Spania sau Saarluis, Germania.

Mai mult, Puma a încheiat primul semestru al acestui an pe prima poziţie în topul celor mai bine vândute automobile Ford la nivel european, potrivit datelor Ford Europa, ceea ce înseamnă că şi uzina de la Craiova a fost printre cele care au livrat cele mai multe automobile.

Puma a înregistrat în primul semestru al acestui an aproape 83.300 de unităţi vândute la nivel european, cu aproape 47.000 de unităţi peste perioada similară din 2020. Puma a depăşit cu circa 20.000 de uniăţi vânzările Fiesta din aceeaşi perioadă.

Ford Puma a depăşit în premieră vânzările Dacia Duster la nivel european în primele trei luni din 2021 şi a urcat pe locul al patrulea, între Renault Captur şi Dacia Duster.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro