Auto

Fabricile Continental, Michelin şi Pirelli produc anvelope de peste 6 mld. lei, 95% din piaţă

Fabricile Continental, Michelin şi Pirelli produc...

Autor: Corina Mirea

08.09.2015, 00:05 653
Mai puţin de 60 de companii au produs anul trecut anvelope în valoare de 6,5 miliarde de lei, aproape dublu faţă de 2008, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.  Astfel, 2014 a fost unul istoric din punctul de vedere al cifrei de afaceri pe care a înregistrat-o acest segment.
 
Producţia de anvelope este dominată de trei mari jucători, toţi străini – Continental, Michelin şi Pirelli, care au cumulat afaceri de circa 6,2 mld. lei, aproape 95% din piaţă.  Fiecare dintre aceste companii a reuşit să aibă vânzări de peste 2, respectiv un miliard de lei, în timp ce mare parte a jucătorilor din top zece se învârt încă sub pragul de 10 milioane de lei.
 
Anvelopele reprezintă însă o felie relativ mică (de sub 2 miliarde de euro) din întreaga „plăcintă“ a componentelor auto, piaţă estimată anul trecut la circa 15 miliarde de euro, potrivit celor mai recente informaţii ale ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO