Auto

Familia Peugeot îşi continuă diversificarea şi vrea să investească în afara Franţei

Familia Peugeot îşi continuă diversificarea şi vrea...

Autor: Ştefan Stan

28.09.2016, 10:02 249

Diversificarea portofoliului FFP, vehiculul tranzacţionat public al familiei, ajută la compensarea caracterului ciclic al diviziei auto, a declarat CEO-ul Robert Peugeot. FFP va investi de asemenea în companii internaţionale sau companii cu activităţi internaţionale pentru "echilibrarea riscurilor", a declarat acesta. Pentru a identifica noi oportunităţi, FFP a deschis o divizie în Londra în acest an.

Familia Peugeot a început diversificarea activelor în anii 2000 sub conducerea lui Robert. FFP a fost una din candidatele pentru achiziţia unui pachet de 60% din acţiunile aeroportului din Lyon, Franţa, împreună cu Macquarie Group.

Peugeot a declarat că a "avut o experienţă foarte bună cu Macquarie" şi ar putea căuta alte oportunităţi pe acelaşi segment. FFP a cumpărat o participaţie în managerul francez de active Tikehau Capital Partners in iulie. Strategia FFP este similară cu cea a familiei italiene Agnelli, care a fondat producătorul auto Fiat. Holdingul acesteia, Exor, a achiziţionat în acest an reasigurătorul PartnerRe pentru 6,1 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO