Auto

Florin Vizan, director general al Portului Constanţa: Portul Constanţa are capacitatea de a opera cantităţi mari de mărfuri, fiind proiectat pentru 100 de milioane de tone de mărfuri pe an. Traficul atins în 2022 a reprezentat o performanţă istorică a portului Constanţa, de 75,55 milioane tone mărfuri

Florin Vizan, director general al Portului Constanţa:...

Autor: Florentina Niţu

24.05.2023, 14:00 519

Compania Naţională Ad­­ministraţia Portu­ri­lor Maritime Constanţa (CNAPM), aflată în subordinea Mi­niste­ru­lui Transporturilor, are aprobate şi în pregă­tire investiţii de peste 650 de mi­li­oane de euro în infrastruc­tu­ra portu­ară, potrivit calculelor ZF făcu­te pe baza datelor oferite de reprezen­tanţii acesteia. „Pen­tru a veni în sprijinul operatorilor portuari şi pentru a le oferi condiţii de atragere a traficului de mărfuri, suntem concentraţi pe investiţiile în infrastructura portuară, atât din fon­duri europene, cât şi din surse pro­prii“, a spus pentru ZF Florin Vizan, director ge­ne­ral al Com­paniei Na­ţio­nale Administraţia Porturilor Mariti­me Constanţa.

Cea mai mare investiţie, pentru ca­re sunt în pregă­tire proiecte în va­loa­re de peste 500 mi­­­li­­oane euro, se rea­li­zea­ză prin Programul Operaţio­nal Sectorial „Trans­porturi“, din fon­duri eu­ropene. Printre investiţii se nu­mără reabilitarea, modernizarea şi ex­tin­derea infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa şi în zona Midia (115 mil. euro), dragaje în Con­stanţa, Midia şi Mangalia şi lărgirea gurii de acces în Midia (130 mil. euro), modernizarea infrastructurii de dis­tri­buţie a energiei electrice (95 mil. euro) şi reali­za­rea unor cheuri (75 mil. euro).

De asemenea, Vizan a spus că sunt deja aprobate, prin Programul Ope­raţional Infrastructura Mare (POIM), proiecte de aproape 100 milioane euro. Astfel, în prezent sunt în deru­lare proiecte de extindere a benzilor de circulaţie ale drumului existent, mo­­der­­nizarea infrastructurii de distribu­ţie a energiei electrice şi extinderea cheu­rilor danelor din zona Midia. „Sunt semnate recent două pro­iecte prin POIM, mecanismul Solidarity Lanes, în valoare de circa 4 milioane euro, pentru construirea a două noi parcări şi a unui drum în zona de sud a portului“, a mai spus Vizan. Aceste parcări vor fi funcţionale până la sfârşitul anului 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO