Auto

Ford a oprit programele de disponibilizări de la Craiova şi investeşte în programe de training

Rob Ardley, directorul de resurse umane al Ford România:

Anul acesta a fost şi rămâne unul stabil pentru Ford în România. Nu ne aşteptăm la noi programe de disponibilizare, iar singurii angajaţi care au mai plecat au fost cei care au ieşit la pensie sau s-au retras din motive de sănătate.

Rob Ardley, directorul de resurse umane al Ford România: Anul acesta a fost şi rămâne unul stabil pentru Ford în România. Nu ne aşteptăm la noi programe de disponibilizare, iar singurii angajaţi care au mai plecat au fost cei care au ieşit la pensie sau s-au retras din motive de sănătate.

Autor: Bogdan Alecu

18.11.2015, 07:00 1324
Ford România, cel de-al doilea con­struc­tor auto din România, care deţine uzina de la Craiova unde produce mo­delul B-Max şi motorul Ecoboost de 1,0 litri, continuă pro­gra­mele de training pentru angajaţii fabricii, în contextul în care aceasta se va dezvolta în perioada următoare.
 
„Investim constant în personal deoa­rece aceştia sunt cel mai im­por­tant asset al companiei, motiv pentru care îi încurajăm să se dezvolte. Vom continua să le oferim posibilităţi de dezvoltare, iar atunci când uzina va creşte, oportuni­tăţile vor urma“, a spus Rob Ardley, direc­torul de resurse umane al Ford România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO