Auto

Ford ar putea renunţa la o parte din angajaţii pe care îi are în cele două fabrici din Marea Britanie

Ford ar putea renunţa la o parte din angajaţii pe care...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.06.2016, 11:45 1072

Constructorul american de automobile Ford spune că „va lua toate măsurile necesare” pentru a-şi păstra competitive operaţiunile din Europa, anunţ care reprezintă un semn că grupul american ar putea să fie pregătit să taie costurile ca urmare a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE), scrie Financial Times.

Compania americană are 14.000 de angajaţi din unităţile de producţie din Bridgend şi Dagenham şi anul trecut a realizat 1,6 milioane de motoare în aceste două fabrici. Toate motoarele au fost exportate, conform FT. Exporturile fabricilor Ford din Marea Britanie se ridică la un miliard de lire sterline anual, iar 51% din exporturi sunt realizate în UE.

„ Ford va lua orice măsură necesară pentru a se asigura că businesul din Europa va rămâne competitiv şi îşi va păstra o profitabilitate sustenabilă. Nu am făcut schimbări în planurile noastre de investiţii şi nu vom lua măsuri decât dacă este necesar”, a anunţat Ford.

Grupul a tăiat deja costuri mari pe care le avea în unităţile sale din Europa, închizând două unzine în Marea Britanie şi una în Belgia în 2012, cu pierderea a 5.700 de locuri de muncă.

Jim Farley, CEO al Ford în Europa, a declarat pentru Financial Times luna trecută că grupul se uita în continuare să taie din costuri.

Aston Martin, o altă companie care produce automobile în Marea Britanie şi are 1.800 de angajaţi în fabrica din Gaydon, a anunţat anterior că ieşirea Marii Britanii din UE va face exporturile companiei „mai competitive”.

Andy Palmer, CEO al companiei Aston Martin , a spus anterior că „vom încerca să implementăm planul nostru pe termen mediu”, lucru care ar putea aduce „ nevoia de a creşte productivitatea şi eficienţa pe termen mediu”.

Jaguar Land Rover, cel mai mare producător britanic de maşini care produce mai mult de 500.000 de automobile pe an, a anunţat că businessul se va derula ca de obicei până când negocierile privind derularea schimburile comerciale cu UE se vor termina.

„Nimic nu s-a schimbat pentru noi sau pentru restul industriei de automobile din Marea Britanie”, au spus reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO