Auto

Ford are un nou CEO la nivel global. Ce spunea Jim Farley, noul şef al Ford Motor Company despre uzina din Craiova în 2016: Potenţialul din România este enorm

Ford are un nou CEO la nivel global. Ce spunea Jim...

Autor: Bogdan Alecu

04.08.2020, 18:32 838

Jim Farley, COO al Ford Motor Company va prelua de la 1 octombrie funcţia de CEO de la Jim Hackett, la trei ani de când acesta a preluat conducerea.

Jim Farley, în calitate de şef al Ford Europa a fost cel care în martie 2016 a venit în România, la Craiova şi a anunţat producţia lui EcoSport în uzina din Bănie.

"Jim Hackett a contribuit la modernizarea Ford pentru a concura şi câştiga viitorul, iar gama noastră acum include noul Mustang Mach-E şi familia Bronco", a spus Bill Ford, preşedintele executiv al Ford Motor Company.

Jim Farley a fost numit şef al Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa în ianuarie 2015 după ce anterior a fost vicepreşedinte la nivel global pe marketing. El s-a mutat înapoi în SUA, la sediul Ford din Dearborn din mai 2017, iar din mai anul acesta a fost numit COO al Ford Motor.

Jim Hackett a fost numit CEO al Ford Motor în mai 2017 pentru a acţiona drept un agent la schimbării, iar în mandatul său a fost lansată cea de-a treia generaţie a off-roaderului Bronco, un model emblematic al Ford în SUA, dar şi un SUV electric bazat pe designul lui Mustang.

"Impresia despre uzina Ford din Craiova este minunată, dar cei mai importanţi sunt oamenii. Este un anunţ uriaş pentru Ford Europa, aducerea lui EcoSport în Europa din India deoarece acesta devin un model de bază pentru companie precum Fiesta sau Focus, iar Craiova este locul potrivit pentru a-l produce, iar potenţialul de aici este enorm", a spus Jim Farley în martie 2016 când a venit la Craiova pentru a anunţa mutarea producţiei SUV-ului EcoSport din India în România.

Bill Ford spunea în cadrul unei conferinţe în cadrul căreia a fost anunţată numirea lui Jim Farley faptul că acum Ford trebuie să concureze şi pe piaţa de tehnologie, nu doar cu alţi constructori auto, ci şi cu Amazon, Apple, Toyota, sau Baidu, compania chineză de tehnologie.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO