Ford „atacă“ Duster cu noul EcoSport şi anunţă pentru România un preţ cu 5.000 de euro sub cel din Germania

30 nov 2017 Autor: Bogdan Alecu

Ford atacă direct piaţa românească cu noul EcoSport, SUV-ul de clasă mică asamblat la Craiova, începând cu luna octombrie a acestui an şi vine cu un preţ cu 5.000 de euro mai mic decât cel pe care l-a anunţat pentru Germania.

Pe piaţa locală, noul EcoSport poate fi comandat în prezent de la dealeri cu un preţ de 13.600 de euro cu TVA, valabil pentru motorizarea de 1,0 litri Ecoboost de 100 CP, produs de asemenea tot la Craiova, şi echiparea Trend cu pachet de opţionale inclus. În Germania preţul de pornire pentru EcoSport este de 18.590 de euro cu TVA, tot pentru versiunea Trend, cu motor Ecoboost de 1,0 litri şi 100 CP. Bogdan Alecu

„Am înregistrat deja precomenzi pentru noul EcoSport. Această ofertă este valabilă până la finalul anului, iar de la începutul anului viitor vor demara livrările. Interesul pentru EcoSport în România este mult mai mare în momentul de faţă decât era în 2012 pentru B-Max“, a spus Sorin Creţu, director executiv pe vânzări al dealerului Ford BDT, unul dintre cei mai mari la nivel naţional.

Spre comparaţie, noua Dacia Duster, cea de-a doua generaţie a SUV-ului produs la Mioveni, are un preţ cuprins între 12.350 şi 18.750 de euro cu TVA, dar Duster are dimensiuni similare cu ale SUV-urilor compacte, fiind cu peste 30 cm mai lung. Ca preţ însă, EcoSport reuşeşte să vină cu un preţ pentru care la Duster primeşti versiunea Comfort, cu motor aspirat de 1,6 litri şi 115 CP, aer condiţionat manual, radio-CD, cruise control şi geamuri electrice faţă/spate, printre altele.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.11.2017

 
Cuvinte cheie:
Ford
, Duster
, EcoSport
, SUV
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide