Auto

Ford Bronco se aventurează pe un nou teritoriu; legendarul off-roader american ajunge în Europa în volume limitate

Ford aduce şi în Europa off-roaderul Bronco alături Explorer, Mustang şi Mustang Mach-E

Ford Bronco se aventurează pe un nou teritoriu;...

Autor: Bogdan Alecu

04.07.2022, 16:52 303

Americanii de la Ford vor importa şi în Europa noul Bronco, un off-roader care readuce pe piaţă numele unui model clasic din gama constructorului. Acesta va veni în versiune 4x4 şi echipat pentru teren accidentat de la sfârşitul anului 2023.

Designul specific la interior şi exterior se inspiră din modelele emblematice, inclusiv din originalul Bronco din 1966, din aspectul dur şi capacitatea camionetei din seria F de pe piaţa americană şi performanţele lui Ford Mustang.

„Bronco este cel mai rezistent şi mai versatil vehicul off-road produs de Ford, iar noua generaţie îmbină ADN-ul modelului original cu cele mai noi tehnologii de manevrare pe orice suprafaţă şi o gamă vastă de accesorii pentru a crea un vehicul off-road nou, remarcabil”, a declarat Matthias Tonn, inginer şef, Vehicule de Import, Ford Europa.

Încă de când a fost introdus în SUA primul exemplar în 1966, Bronco a reprezentat un model emblematic în ceea ce priveşte sentimentul de libertate, distracţie şi capabilitate în aer liber. Ford a reintrodus Bronco în America de Nord în 2020, după o absenţă de 25 de ani.

Bronco are, de asemenea, multe aspecte simple cum ar fi pasajele roţilor din plastic şi secţiunile înălţate de ghidare în partea de sus a aripilor din faţă, pentru a ajuta şoferul să localizeze colţurile vehiculului – care pot fi utilizate şi ca puncte de ancorare capabile să susţină până la 68 kg. Acest lucru facilitează transportul articolelor mai mari, cum ar fi canoe.

Bronco are un plafon rigid complet demontabil, cu o căptuşeală de antifonare pentru mult confort la drum. Plafonul rigid demontabil se separă, de asemenea, în patru panouri, cu locaşuri de depozitare dedicate la bord pentru cele două panouri frontale, pentru flexibilitate maximă. Toate uşile pot fi demontate complet 3 – şi individual – folosind o singură unealtă în doar opt minute, oferind o senzaţie de libertate maximă, precum şi o vizibilitate şi mai mare în condiţii de off-road.

Geamurile fără cadru reduc greutatea totală a uşilor, făcându-le suficient de uşoare pentru a fi îndepărtate de proprietarii de aproape orice statură. Clienţii vehiculelor 4x4 convenţionale cu uşi detaşabile rămân în situaţia de a nu şti ce să facă cu ele, în timp ce Bronco oferă locaşuri pentru depozitare dedicate pentru a permite stocarea uşilor în siguranţă la bord, gata de remontare în câteva minute. Echipa de proiectare a montat şi oglinzile retrovizoare anterior parbrizului pentru a menţine vizibilitatea chiar şi cu uşile îndepărtate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO