• Leu / EUR4.8909
  • Leu / GBP5.7696
  • Leu / USD4.7450
Auto

Ford Craiova devine Ford Otosan Craiova: Transferul de proprietate a fost finalizat. Ford Otosan anunţă o investiţie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova

Ford Craiova devine Ford Otosan Craiova: Transferul de proprietate a fost finalizat. Ford Otosan anunţă o investiţie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova

Autor: Bogdan Alecu

01.07.2022, 09:45 481

Transferul de proprietate al fabricii Ford din Craiova către Ford Otosan s-a finalizat cu succes. Ford Otosan anunţă investiţii de 490 de milioane de euro la Craiova pentru a sprijini creşterea viitoare a producţiei. Fabrica de la Craiova continuă să joace un rol cheie în contextul planurilor de electrificare ale Ford în Europa. Ford înfiinţează o nouă companie în România – Ford România Services SRL – care va continua activităţile comerciale ale companiei pe plan local

Acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, preia proprietatea fabricii Ford din Craiova a fost finalizat cu succes. Prin acest acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule şi motoare, către Ford Otosan, permiţând astfel companiei să-şi extindă operaţiunile la nivel internaţional.

Anul acesta, pe 14 martie, Ford a anunţat că fabrica de la Craiova va produce noua generaţie a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât şi în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producţie în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024. De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

Pentru a sprijini lansarea următoarei generaţii a modelului Courier, Ford Otosan anunţă astăzi o investiţie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată în următorii trei ani. Astfel, capacitatea totală de producţie a fabricii de la Craiova va creşte de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Fabrica Ford Otosan din Craiova joacă un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford în Europa, iar prin această preluare, unitatea de producţie din România va beneficia de experienţa şi expertiza vastă a Ford Otosan în electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie şi producţie. Expertiza şi know-how-ul Ford Otosan în electrificare, aşa cum se vede la emblematicul model E-Transit recent lansat, se vor regăsi şi în vehiculele electrice pe care compania le va produce în fabrica de la Craiova.

Ford mai anunţă astăzi că, în contextul transferului de proprietate de la Craiova, a fost creată o nouă companie - Ford Romania Services SRL - care integrează activităţile de vânzări şi marketing ale Ford in România (Compania Naţională de Vânzări), condusă de Roxana Capătă şi Ford Business Solutions Center (FBS), condus de Dieter Rogmann. De asemenea, unele funcţiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumpărări şi Contabilitate, care operează din Craiova, îşi vor desfăşura activitatea în cadrul companiei Ford România Services.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470