Auto

Ford lansează astăzi B-Max la Barcelona. Primele caracteristici, prezentate de designerul-şef Martin Smith

Ford lansează astăzi B-Max la Barcelona. Vezi aici primele caracteristici ale sale prezentate de designerul-şef Martin Smith

Autor: Bogdan Alecu

27.02.2012, 11:52 930

Constructorul american se concentrează în ultimii ani nu doar pe Saloanele Auto, ci şi pe cele de IT&C, pe măsură ce automobilele devin tot mai pline de tehnologie. Astfel, B-Max în versiune de serie este prezentat astăzi la Barcelona Mobile World Congress.

Este pentru prima dată când un model produs în România vine cu inovaţii tehnologice şi nu doar cu un preţ atractiv pentru clienţi. B-Max dispune de conceptul unic fără montant B (stâlpul de rezistenţă între portierele faţă şi spate) ce permite un acces mai facil pasagerilor. Mai mult, datorită acestuia scaunele din B-Max sunt printre cele mai avansate de pe piaîă, fiind mai subţiri şi mai rezistente decât cele pentru un automobil obişnuit deoarece integrează centurile de siguranţă.

Cu toate că B-Max preia în mare bordul de la Fiesta, schimbătorul de viteze este amplasat în partea inferioară a consolei centrale, în condişiile în care şi poziţia la volan este mai ridicată.

Noul movolum va fi prezentat publicului la Geneva săptămâna viitoare, iar pe piaţa locală va ajunge în luna iunie la un preţ de aproximativ 14.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO