Auto

Ford şi-a păstrat poziţia secundă pe piaţa românească la vânzările de autoturisme şi vehicule comerciale. Cristian Prichea, director general al Ford România: Un model important pentru piaţa din România în 2020 este Ford Puma, produs exclusiv la Craiova din toamna anului trecut, care a ajuns deja în showroomurile distribuitorilor noştri autorizaţi

Cristian Prichea, director general Ford România

Cristian Prichea, director general Ford România

Autor: Bogdan Alecu

20.01.2020, 12:45 929

Cristian Prichea, director general al Ford România: Un model important pentru piaţa din România în 2020 este Ford Puma, produs exclusiv la Craiova din toamna anului trecut, care a ajuns deja în showroomurile distribuitorilor noştri autorizaţi.

 

Înmatriculările de autovehicule Ford România s-au ridicat la aproape 16.200 de unităţi, echivalentul a 8,58% şi s-a clasat pentru al patrulea an consecutiv pe prima poziţie, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) citate de Ford România.

În ceea ce priveşte autoturismele, Ford a înregistrat o cotă de piaţă de 7,39%, în uşoară creştere faţă de anul 2018. Cele mai vândute modele au fost Focus cu 3.241 de unităţi, EcoSport cu 3.220 şi Kuga cu 2.247. De asemenea, 46.7% din autoturismele înmatriculate de Ford în 2019 au fost SUV-uri, fapt ce arată tendinţa pieţei şi preferinţele clienţilor din România pentru acest segment de maşini. Pe vehicule comerciale Transit a înregistrat 1.665 de înmatriculări, urmat de Transit Custom cu 786 şi pickupul Ranger cu 546 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO