• Leu / EUR4.7352
  • Leu / GBP5.3288
  • Leu / USD4.2979
Auto

Ford prezintă la Frankfurt noul Puma, SUVul care va fi produs la Craiova şi primul din seria vehiculelor “electrificate”

Ford prezintă la Frankfurt noul Puma, SUVul care va fi produs la Craiova şi primul din seria vehiculelor “electrificate”

Autor: Bogdan Alecu

10 sep 2019 908

Ford a venit la Salonul Auto de la Frankfurt cu o gamă de vehicule electrificate care va depăşi gama de modele cu motorizări convenţionale benzină şi diesel până în 2022 şi lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer şi Tourneo Custom şi noua generaţie a SUV-ului Kuga - primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid şi plug-in hybrid.

În cursul acestui an, Ford a anunţat că fiecare model din gamă va include cel puţin o versiune electrificată - mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric - dezvoltând astfel una dintre cele mai complexe game dedicate clienţilor europeni. Compania va lansa 17 vehicule electrificate până în 2024, opt dintre acestea fiind prezentate în premieră în 2019.

Ford se aşteaptă ca motorizările electrificate să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările companiei până la finalul anului 2022, creând o rocadă între versiunile electrificate şi cele convenţionale benzină şi diesel. Până în acel moment, compania se aşteaptă ca vânzările totale de maşini electrificate depăşească un milion de exemplare.

"Pe măsură ce electrificarea devine curentul principal de dezvoltare al industriei auto, creştem substanţial numărul de opţiuni cu propulsie electrificată pentru clienţii noştri, care vor putea să aleagă varianta care se potriveşte cu nevoile lor", spune Stuart Rowley, preşedinte Ford Europa. „Prin facilitatea tranziţiei către un vehicul electrificat, estimăm ca până în 2022, majoritatea vânzărilor noastre de autoturisme să fie reprezentată de modele electrificate.”

Modelul Puma Titanium X lansat la Frankfurt este echipat cu tehnologii standard care sunt de obicei rezervate limuzinelor. Acesta oferă huse detaşabile pentru scaune, scaune cu masaj lombar şi încărcare wireless pentru smartphone-urile compatibile.

De asemenea, Puma Titanium X oferă tehnologia EcoBoost Hybrid de tip mild-hybrid, cu un consum optimizat şi performanţă sporită – una dintre variantele de motorizare puse la dispoziţie de Ford, pe lângă cea full-hybrid cu auto-încărcare, cea plug-in hybrid şi cea electrică.

„Nu există o soluţie atotcuprinzătoare când vine vorba de electrificare – circumstanţele şi necesităţile de transport ale clienţilor diferă”, a declarat Joerg Beyer, directorul executiv al departamentului de Inginerie din cadrul Ford Europa. „Strategia noastră este să combinăm opţiunea potrivită de motorizare electrificată cu vehiculul potrivit, transformând experienţa clienţilor noştri cu astfel de maşini într-una mai agreabilă".

De asemenea, compania a anunţat detaliile noilor soluţii de încărcare pan-europene, care vor veni în sprijinul proprietarilor şi operatorilor de vehicule electrificate. Aceste noi soluţii îi vor ajuta pe clienţii de modele plug-in hybrid Ford să fie mai încrezători şi să ajungă confortabil la destinaţie.

Ford va avea parteneriate cu şase furnizori de energie din Europa, printre care Centrica în Marea Britanie şi Irlanda, pentru a instala panouri de încărcare domestice de tip wall-box, şi pentru a oferi tarife la energie verde care să asigure o încărcare mai rapidă şi mai ieftină pentru clienţi. O altă iniţiativă din cadrul parteneriatului cu NewMotion îi va ajuta pe şoferi să localizeze şi să plătească mai uşor încărcarea, la cele peste 118.000 puncte de încărcare din 30 de ţări.

Standul complet electrificat pe care Ford îl dezvăluie la Salonul Auto de la Frankfurt este populat de cea mai complexă gamă de maşini cu propulsie alternativă pe care a prezentat-o vreodată compania. Lista de modele include:

•            Versiunea Kuga Plug-In Hybrid a noii generaţii a SUV-ului Ford de segment compact – Kuga devine astfel cel mai electrificat vehicul din istoria Ford, fiind primul care oferă variante de propulsie mild-hybrid, full-hybrid cu auto-încărcare şi plug-in hybrid.

•            Noul Explorer Plug-In Hybrid, SUV care le oferă pasagerilor şapte locuri, şi noul  Tourneo Custom Plug-In Hybrid, care oferă spaţiu pentru până la opt pasageri – ambele pun la dispoziţia clienţilor autonomie pur electrică în paralel cu libertatea şi cu autonomia permise de un motor tradiţional pe combustie.

•            Noul Puma EcoBoost Hybrid, un crossover compact inspirat din lumea SUV-urilor care oferă tehnologie mild-hybrid ce reduce emisiile de CO2, optimizând în acelaşi timp consumul şi oferind o experienţă de şofat plină de satisfacţii. Modelul va fi prezentat în premieră în stilata versiune de echipare Titanium X.

•            Noul Ford Mondeo Hybrid wagon, cu tehnologie de auto-încărcare, model care beneficiază de un sistem propulsie full-hybrid ce combină un motor pe benzină cu unul electric. Tehnologia este o alternativă convingătoare la tehnologia diesel şi permite o rulare rafinată în modul complet electric în special în oraş şi în scenarii de şofat care presupun opriri şi porniri dese.

 
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7352
Diferență: -0,0042
Ieri: 4.7340
Azi: 4.2979
Diferență: 0,7619
Ieri: 4.2803
Azi: 5.3288
Diferență: 0,3106
Ieri: 5.3251
Azi: 4.3226
Diferență: 0,0324
Ieri: 4.3235