Auto

Ford produce într-o lună la Craiova cât Dacia într-o zi şi jumătate

Foto: Andreea Alexandru

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Bogdan Alecu

22.05.2015, 00:07 1455

Producţia Dacia a revenit la creşterile de două cifre în luna aprilie şi a punctat un avans de 14% faţă de perioada similară a anului trecut, la 34.800 de maşini, compensând totodată şi declinul producţiei de la Ford Craiova, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importa­torilor de Automobile (APIA).

La Craiova americanii au redus aproape complet turaţia în aprilie, în condiţiile în care producţia a scăzut cu 40%, la 2.500 de unităţi. Astfel, producţia Ford dintr-o lună întreagă poate fi comparată cu cea dintr-o zi şi jumătate de la Mioveni.

În total, cei doi constructori au produs în primele patru luni ale anului aproape 143.500 de maşini, în creştere cu 1%, în condiţiile în care Dacia a urcat patru procente, la 124.700 de unităţi, în timp ce Ford a pierdut 15% din producţie şi a scăzut la circa 18.800 de maşini. 

La nivel european înmatriculările Dacia au crescut cu aproape 8% în primele patru luni pe fondul cererii crescute pentru Duster şi Sandero, în timp ce vânzările modelului Ford B-Max asamblat la Craiova au scăzut cu 19% în primul trimestru al acestui an la nivel european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO