Auto

Ford produce într-o lună la Craiova cât Dacia într-o zi şi jumătate

Ford produce într-o lună la Craiova cât Dacia într-o zi şi jumătate

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Bogdan Alecu

22.05.2015, 00:07 1449

Producţia Dacia a revenit la creşterile de două cifre în luna aprilie şi a punctat un avans de 14% faţă de perioada similară a anului trecut, la 34.800 de maşini, compensând totodată şi declinul producţiei de la Ford Craiova, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importa­torilor de Automobile (APIA).

La Craiova americanii au redus aproape complet turaţia în aprilie, în condiţiile în care producţia a scăzut cu 40%, la 2.500 de unităţi. Astfel, producţia Ford dintr-o lună întreagă poate fi comparată cu cea dintr-o zi şi jumătate de la Mioveni.

În total, cei doi constructori au produs în primele patru luni ale anului aproape 143.500 de maşini, în creştere cu 1%, în condiţiile în care Dacia a urcat patru procente, la 124.700 de unităţi, în timp ce Ford a pierdut 15% din producţie şi a scăzut la circa 18.800 de maşini. 

La nivel european înmatriculările Dacia au crescut cu aproape 8% în primele patru luni pe fondul cererii crescute pentru Duster şi Sandero, în timp ce vânzările modelului Ford B-Max asamblat la Craiova au scăzut cu 19% în primul trimestru al acestui an la nivel european.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO