Auto

Ford relansează Explorer pentru piaţa europeană sub forma unui SUV compact electric produs în Germania şi cu un preţ de pornire de sub 45.000 de euro cu TVA şi fără Rabla Plus

Ford relansează Explorer pentru piaţa europeană sub...

Autor: Bogdan Alecu

21.03.2023, 16:37 863

Ford relansează şi reinventează SUV-ul Explorer pe care îl va produce la Koln, în Germania în locul Fiestei. Dacă până acum Explorer era SUV-ul mare al Ford, produs în Statele Unite, acum vine să concureze pe cel mai dinamic segment de pe piaţa europeană - cel al SUV-urilor compacte. Mai mult, oferta de SUV electric compact este una redusă în acest moment, fiind compusă practic numai din Mazda MX-30, în condiţiile în care constructorii s-au orientat la început pe segmentele superioare.

Explorer este primul dintr-un val de noi vehicule electrice inovatoare de la Ford şi deschide calea unei reinventări complete a mărcii Ford în Europa. Noul crossover are cinci locuri pe două rânduri şi este complet echipat pentru a permite drumuri către noi aventuri.

Proiectat şi construit în Germania, Explorer oferă o experienţă digitală remarcabilă, ajutând şoferii şi pasagerii să rămână conectaţi în timp ce se află pe drum. Caracteristicile includ un touchscreen în mod portret pe consola centrală denumit SYNC Move 2 şi un sistem multimedia ce permite o conectivitate de top, alături de un sistem de sunet creat special pentru interiorul lui Explorer, integrare fără fir pentru aplicaţii mobile şi tehnologie avansată de asistenţă pentru şofer.

Designul de SUV, alături de capacitatea portbagajului de 470 de litri fac din cel mai nou vehicul electric Ford un model pentru explorarea oraşului dar şi pentru călătorii lungi. Consola centrală cu o capacitate de 17 litri permite depozitarea unui laptop de 15 inchi şi alături de compartimentul privat face ca Explorer să stabilească un nou standard în segment.

Stilul exterior futurist este asortat cu un interior ultramodern, cu materiale şi caracteristici premium, precum scaunele modelate sportiv şi un soundbar sofisticat, mai apropiat de tipicul modelelor concept decât al vehiculelor de familie. Toate acestea vin împreună cu capacitatea de a încărca rapid de la 10 la 80% în doar 25 de minute 1 şi de a avea acces, până anul viitor, la 500.000 de puncte de încărcare în toată Europa.

„Explorer este un pionier al noii game de vehicule electrice Ford. Adânc înrădăcinat în ADN-ul nostru american, dar construit în Köln pentru clienţii noştri din Europa, Explorer este pregătit pentru orice aventură şi perfect adaptat pentru necesităţile zilnice ale clienţilor noştri”, a declarat Martin Sander, director general, Ford Model e, Europa.

Printre echipamentele oferite standard, care au rol de a creşte confortul, se numără scaunele faţă şi volanul încălzite, scaunul şoferului cu funcţie de masaj şi controlul climatizării care permite şoferului şi pasagerului din faţă să aleagă propria temperatură. Accesul este facilitat de un sistem de pornire fără cheie, dar şi de un hayon acţionabil electric, ceea ce înseamnă că proprietarii pot accesa portbagajul atunci când braţele lor sunt ocupate, folosind o mişcare simplă de balans a piciorului pe sub bara de protecţie spate.

Sistemele avansate de asistenţă pentru şofer includ, pentru prima dată la un Ford în Europa, Assisted Lane Change (schimbarea asistată a benzii) 3, care facilitează schimbarea de bandă lină şi în siguranţă prin acţionarea semnalizării şi Clear Exit Assist 3, care oferă un avertisment despre apropierea bicicliştilor înainte de a deschide uşile într-o zonă aglomerată.

Disponibil în două versiuni– denumite Explorer şi Explorer Premium – noul Explorer complet electric poate fi comandat mai târziu anul acesta, de la un preţ orientativ de pornire de sub 45.000 euro cu TVA şi fără bonusuri precum Rabla Plus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO