Auto

Ford renegociază contractul colectiv de muncă în aşteptarea a două modele noi

Ford renegociază contractul colectiv de muncă în...

Autor: Bogdan Alecu

29.01.2016, 08:00 1942
Americanii de la Ford au în plan mutarea integrală a producţiei de motoare de 1,0 l EcoBoost din Germania la Craiova de anul viitor, în timp ce tot din 2017 se vor produce în Bănie pe lângă actualul B-Max atât viitoarea generaţie a SUV-ului de clasă mică EcoSport, produs momentan pentru Euro­pa la Chennai în India, cât şi viitorul Ka, comercializat pentru moment în Brazilia, potrivit unor surse apropiate uzinei.
 
În prezent Ford Craiova funcţionează la ralanti, cu mai puţin de 50.000 de maşini asamblate anul trecut, în condiţiile în care B-Max, monovolumul de clasă mică asamblat în România joacă pe o piaţă în declin la nivel european. Dacă România ar câştiga producţia de motoare, dar şi cea de maşini, din 2017 producţia ar urca la cel puţin 200.000 de autoturisme şi câteva sute de mii de motoare, iar businessul ar creşte de la un miliard de euro în prezent la cel puţin trei miliarde de euro, apropiindu-se de Dacia, care este la peste patru miliarde de euro. Momentan motorul de un litru este produs în Statele Unite, dar şi în Germania, la Koln şi în România. Oficialii de pe piaţa locală nu au dorit să facă niciun co­mentariu pe baza acestui subiect.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO