Auto

Ford România a reluat producţia SUV-urilor Puma şi EcoSport la Craiova

Ford România a reluat producţia SUV-urilor Puma şi...

Autor: Bogdan Alecu

04.05.2020, 16:44 278

Producţia a fost reluată astăzi de către Ford Motor Company fabricile de producţie vehicule şi motoare din Craiova (Romania) şi Koln (Germania), precum şi la uzinele de producţie vehicule din Saarlouis (Germania) şi Valencia (Spania).

Producţia de la Fabrica de Motoare din Valencia, Spania, va fi reluată pe 18 mai, în timp ce data de reluare a producţiei în Fabricile de Motoare Ford din Dagenham şi Bridgend, Marea Britanie, va fi confirmată ulterior.

Producţia va începe treptat, acordând prioritate comenzilor clienţilor noştri şi va creşte în următoarele câteva luni până la reluarea completă a acesteia. Planurile de producţie ţin cont de disponibilitatea furnizorilor, de restricţiile de circulaţie naţională şi de redeschiderea reprezentanţelor de vânzări ale dealerilor Ford pe pieţele cheie, precum şi de cererea clienţilor.

„Păstrarea sănătăţii angajaţilor este prioritatea noastră în procesul de reluare a producţiei şi de întoarcere la serviciu”, a declarat Martin Hennig, preşedinte al Consiliului Sindicatelor Ford. „Împreună cu liderii noştri de sindicat din Europa am agreat luarea de măsuri ample pentru a asigura cea mai bună protecţie posibilă pentru angajaţi, măsuri adiţionale celor prevăzute la nivel naţional şi care se aplică în toate fabricile noastre din Europa”.

Printre noutăţile de la Craiova se numără şi o cameră cu termoviziune pentru a identifica persoanele cu febră încă de dinainte ca acestea să intre în uzină.

Va fi implementată o listă cuprinzătoare de standarde globale Ford privind distanţarea socială, inclusiv acţiuni de asigurare a securităţii şi sănătăţii angajaţilor din toată Europa, printre care:

•            Orice persoană care intră într-un sediu Ford va fi nevoită să poarte o mască de faţă furnizată de companie, precum şi o vizieră, pentru anumite posturi de lucru din producţie, acolo unde nu se poate respecta distanţarea socială

•            Tuturor persoanelor care intră într-o unitate de producţie Ford le va fi verificată temperatura corporală cu dispozitive de scanare ce respectă reglementările şi restricţiile locale sau naţionale

•            Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătăţii, care confirmă starea de sănătate şi faptul că angajatul este apt de muncă înainte de a intra într-o unitate Ford

•            Reorganizarea zonelor de lucru pentru a asigura respectarea instrucţiunilor privind distanţarea socială şi revenirea treptată la lucru pentru a reduce fluxul de angajaţi din sedii

De asemenea, compania va oferi tuturor angajaţilor echipamente de protecţie personală, „truse de îngrijire”, la locurile lor de muncă. Acestea includ măşti pentru faţă, un termometru reutilizabil şi alte obiecte de igienă.

Ford va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, Ford contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii.

Un număr limitat de angajati au continuat să lucreze în unităţile de producţie în ultimele saptămani pentru a asigura şi acoperi serviciile critice ale companiei. Începand cu data de 4 mai, şi aceste activităţi vor începe treptat să-si reia cursul şi ritmul normal.

Angajaţii care nu lucrează în zonele de producţie vor începe, de asemenea, să se întoarcă la serviciu treptat, începând cu data de 4 mai, având prioritate cei implicaţi în planificarea de repornire a producţiei şi în activităţi critice ale business-ului, sau a căror muncă implică utilizarea unor echipamente specializate, disponibile doar în incinta unităţii Ford, cum ar fi dispozitivele de testare a vehiculului. Ceilalţi angajaţi, care pot lucra de la distanţă, vor continua să lucreze în acest fel, inclusiv acei angajaţi care lucrează în program „part-time”.

Ford va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei.

Compania a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri, dar, mai presus de toate, face apel la simţul de responsabilitate şi disciplină al angajaţilor pentru buna şi corecta implementare a acestora.

În Craiova, Ford plănuieşte să reia producţia etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât şi la Fabrica de Motoare, începând cu data de astăzi.

Angajaţii vor fi anunţaţi de către supervizorul/team leader-ul lor daca este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în  şomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

Mai jos sunt câteva dintre măsurile anunţate de companie şi comunicate angajaţilor Ford Craiova, în cadrul programului planului de revenire la serviciu pe data de 4 mai:

 
  • Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătăţii pentru a se permite accesul în uzină. Pentru a reduce potenţialul risc de expunere a angajaţilor noştri, compania a decis să solicite angajaţilor să completeze un chestionar online sau pe hârtie înainte de a se deplasa la Ford şi de a intra într-o unitate Ford. Acesta este un chestionar simplu privind starea de sănătate individuală. Dacă răspunsul este DA la toate aceste întrebări, angajatul poate veni la serviciu; dacă răspunsul este DA la una (sau mai multe) dintre întrebări, angajatul NU poate veni la serviciu şi va primi informaţii suplimentare pe care trebuie să le urmeze.
  • Instalarea dispozitivelor de scanare a temperaturii la fiecare poartă de acces pentru a identifica persoanele care au febră. Nu toată lumea care are febră are COVID-19. Cu toate acestea, febra este frecvent unul dintre simptomele infectării cu acest virus. Pentru a proteja pe toţi cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină.
  • Măsuri de distanţare socială - Angajaţii sunt rugaţi să păstreze o distanţă de cel puţin 2 m faţă de cei din jur şi să evite formarea unor grupuri mai mari de 3 persoane. Angajaţii sunt sfătuiţi să nu cumpere alimente neambalate şi toate cantinele din secţii, automatele, bucătăriile unde se prepară mâncarea şi facilităţile din zona de odihnă, adică frigidere, cuptoare cu microunde nu vor fi puse în funcţiune. Cu toate acestea, chioşcurile din interiorul uzinei vor fi redeschise în timp ce plăţile cu cardul sunt încurajate.
 
  • Acţiuni sanitare – Întreg personalul din incinta companiei va fi obligat să poarte mască de faţă şi, în plus, în anumite situaţii, o vizieră, pentru a reduce riscul de răspândire a infecţiei în fabrică. Compania a suplimentat nu numai materialele de curăţare, dar şi frecvenţa acestor activităţi în întreaga fabrică, începând cu luna trecută. Angajaţilor li se va oferi, de asemenea, acces la materiale de curăţare corespunzătoare, pentru a se asigura că îşi pot păstra curate propriile zone de lucru şi că pot păstra o igienă personală corespunzătoare
 
  • Transport către/ de la Ford - Compania a contactat furnizorii de transport interni şi externi şi le-a comunicat să asigure suficiente autobuze / tramvaie pentru transportul public cât şi curse speciale suplimentare, deoarece este recomandat ca gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50%. În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult 2 persoane într-o maşină: şoferul şi o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă şoferului.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO