Auto

Ford România, pe locul secund pe piaţa auto locală, susţinut de maşinile produse la Craiova

Ford România, pe locul secund pe piaţa auto locală,...

Autor: Bogdan Alecu

17.01.2020, 11:22 1153

Înmatriculările de autovehicule Ford România s-au ridicat la aproape 16.200 de unităţi, echivalentul a 8,58% şi s-a clasat pentru al patrulea an consecutiv pe prima poziţie, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V) citate de Ford România. Totodată, Ford îşi consolidează pentru al patrulea an consecutiv poziţia de lider al pieţei de vehicule comerciale.

În ceea ce priveşte autoturismele, Ford a înregistrat o cotă de piaţă de 7,39%, în uşoară creştere faţă de anul 2018. Cele mai bine vândute modele au fost Focus, EcoSport şi Kuga. De asemenea, 46.7% dintre autoturismele înmatriculate de Ford în 2019 au fost SUV-uri, fapt ce arată tendinţa pieţei şi preferinţele clienţilor din România pentru acest segment de maşini.

“Un model deosebit de important pentru piaţa din România în 2020 este Ford Puma, produs exclusiv la Craiova din toamna anului trecut, care a ajuns deja în showroom-urile distribuitorilor noştri autorizaţi. Suntem convinşi că noul SUV produs la Craiova se va bucura cel puţin de acelaşi succes ca EcoSport, fiind prima maşină fabricată în România ce integrează tehnologie hibrid”, a spus Cristian Prichea, director general Ford România.

În ceea ce priveşte vehiculele comerciale, Ford este pentru al patrulea an la rând liderul acestui segment pe piaţa din România, cu o cotă de piaţă de 15,85%. În top 3 cele mai bine vândute vehicule comerciale, lider este modelul Transit, urmat de Transit Custom şi Ranger, toate aflate pe primul loc în segmentul lor.

Prin reţeaua naţională de distribuitori autorizaţi din România, Ford este prezent în 37 de puncte de comercializare din toată ţara.

Pentru lansarea în producţie a noului SUV Puma, Ford a angajat aproximativ 1700 de oameni, ajungând în prezent la peste 6200 de angajaţi. În plus, volumele anticipate de producţie pentru modelele EcoSport şi Puma, fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule să lucreze pentru prima dată în trei schimburi. Fabrica de Motoare de la Craiova continuă să lucreze în trei şi patru schimburi, producând mult-premiatul motor Ford de 1.0 litri EcoBoost, în variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV şi 155 CP mHEV.

Alături de Puma, Ford va mai lansa în acest an noul Ford Kuga, în variantele mild-hybrid, full-hybrid şi plug-in hybrid, dar şi noul Ford Explorer în varianta plug-in hybrid.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO