Auto

Ford România se pregăteşte să treacă pragul de 5 mld. euro cu producţia de la Craiova

Ford România se pregăteşte să treacă pragul de 5...

Autor: Bogdan Alecu

12.02.2020, 07:00 810

Ford România va produce în 2020 la uzina de la Craiova maşini cu o valoare de piaţă de peste 5 miliarde de euro, potrivit calculelor ZF, luând în calcul o producţie de 251.000 de maşini şi un preţ mediu de 20.000 de euro cu TVA. Mai mult, pe lângă maşini, Ford a anunţat o cadenţă de producţie de 1.700 de motoare pe zi, ceea ce înseamnă o producţie anuală de 427.000 de motoare EcoBoost, inclusiv în versiuni hibrid.

Având în vedere saltul puternic, în premieră Ford se va apropia de cifra de afaceri a Automobile Dacia în acest an. În 2018 Dacia a rulat afaceri de 5,3 mld. euro din producţia de maşini, motoare, cutii de viteze şi alte suban­sam­bluri. Chiar şi aşa, la nivelul rezultatelor din 2018, Ford este a doua cea mai mare companie din industria auto locală.

Ford România a comunicat oficial în premieră faptul că în uzina de la Craiova va atinge anul acesta un record al volumului de asamblare zilnic: peste 1.000 de unităţi Puma şi EcoSport, astfel că o maşină este produsă la fiecare 67 de secunde şi un motor la 42 de secunde.

Cu o sumă de 1.,5 miliarde de euro investită în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6.300 de angajaţi, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule, cât şi la Fabrica de Motoare. Aproximativ 3.400 dintre aceştia au fost angajaţi în ultimii trei ani pentru a sprijini producţia noilor EcoSport şi Puma. În condiţiile în care volumul de producţie al celor două modele creşte constant, Uzina de Asamblare Vehicule Ford Craiova operează în premieră în trei schimburi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO