Auto

Ford se aliniază cu Volkswagen şi Amazon pentru a construi cea mai mare reţea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice din America de Nord

Ford se aliniază cu Volkswagen şi Amazon pentru a...

Autor: Robert Manea

18.10.2019, 13:52 250

Constructorul auto american Ford a anunţat joi seară un parteneriat prin care se aliniază cu Volkswagen şi Amazon pentru a construi cea mai mare reţea de staţii de încărcare din America de Nord, care va cuprinde 12.000 de locaţii cu peste 35.000 de prize pentru încărcare, scrie Reuters.

Sistemul, numit FordPass Charging Network, le va permite şoferilor să fie ghidaţi către staţiile de încărcare printr-o aplicaţie sau folosind ecranul tactic al automobilului, cu de opţiuni pentru încărcare de la autostrăzi la locuinţe.

Al doilea cel mai mare producător auto din Statele Unite, Ford vrea să investească peste 11 miliarde de dolari în vehicule electrice, iar obiectivul este ca acestea să reprezinte majoritatea vânzărilor până în 2022.

Potrivit presei internaţionale, Ford şi Volkswagen ar urma să anunţe una dintre cele mai mari alianţe din industria auto, prin care să atace piaţa auto a maşinilor electrice şi autonome.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO