Auto

Fosta conducere a Hyundai Auto România se mută la importatorul Peugeot

Autor: Bogdan Alecu

07.09.2010, 18:54 483

Trust Motors, importatorul Peugeot pe piaţa locală, un businessde peste 75 mil. euro la nivelul anului trecut, controlat de omulde afaceri Gheorghe Dolofan, a numit în funcţia de director demarketing şi comunicare pe Marius Cocu, care timp de şapte ani aocupat funcţia de director de marketing al Hyundai Auto România,importatorul Hyundai pe piaşa locală şi parte a ŢiriacHoldings.

Aceasta este cel de-al doilea "transfer" dintre Hyundai AutoRomânia şi Trust Motors, după ce luna trecută în funcţia dedirector general a fost numit Narcis Ghiţă, fostul director generalal importatorului Hyundai.

La conducerea Hyundai Auto România a fost numit la mijlocullunii mai Dragoş Măgdălina în funcţia de director executiv, careanterior a deţinut funcţia de director general pe vânzări în cadrulRomcar, fostul importator Ford pe piaţa locală şi parte a ŢiriacHoldings. Înainte ca Ford România să preia importurile mărcii, maimulţi angajaţi din cadrul Romcar au fost transferaţi către HyundaiAuto România.

Anul trecut Romcar a fost cea mai profitabilă companie auto dincadrul Ţriac Holdings, cu un profit net de peste 6,4 mil. euro, întimp ce Hyundai Auto România a înregistrat anul trecut un profitnetă de 350.000 de euro, de aproape 20 de ori mai mic decât cel alfostului importator Ford.

Radu Cristian, cel care deţinea funcşia de director demarketing, Radu Cristian se va concentra pe dezvoltarea companieide leasing operaţional MyCar Trading, parte a grupului din care maifac parte Eurial Invest, dealerul Peugeot şi Trust Motors, undeocupă funcţia de director general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO