Auto

Francezii ar putea relansa modelul Solenza, cu motorizări până la 150 de cai

Francezii ar putea relansa modelul Solenza, cu motorizări până la 150 de cai

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

01.02.2012, 00:00 1025

Lansarea monovolumului Lodgy în acest an va aduce Renault încasări bune, care vor putea fi investite în extinderea gamei, centrul de cercetări din România lucrând deja la o berlină de familie care ar putea relansa în 2015 numele Dacia Solenza, potrivit portalului Caradisiac.

Portalul francez a postat inclusiv o imagine creată pe calculator de jurnaliştii săi a viitoarei Solenza. Cu modelul Lodgy, care va fi lansat în martie la Salonul Auto de la Geneva, şi apoi cu Solenza, Dacia vrea să scape de imaginea unei mărci low-cost în favoarea celei de producător generalist de automobile al grupului Renault.

Potrivit Caradisiac, berlina de familie Solenza ar urma să aibă o lungime de 4,8 metri şi va fi dotată cu toate echipamentele cu care trebuie să fie prevăzută o astfel de maşină, respectiv accesorii multimedia, scaune încălzite, instalaţie de climatizare şi sisteme de navigaţie. Solenza, cu un preţ de pornire de 13.000 de euro, se va baza pe platforma Clio 2, ca toate modelele Dacia, dar va folosi şi o serie de componente ale Fluence.

În privinţa motorizării, constructorul român va trebui să îşi reînnoiască oferta şi să folosească motoare pe benzină de 95-150 de cai putere şi de 90-130 de cai putere în cazul celor pe motorină. Modelul Solenza a fost creat în 2003, fiind produse sub 80.000 de automobile de acest tip, şi a făcut tranziţia către Logan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO