Auto

Francezii de la Dacia mută definitiv producţia de utilitare în Maroc

Francezii de la Dacia mută definitiv producţia de utilitare în Maroc

Dacia Dokker este produsă în Maroc

Autor: Bogdan Alecu

19.09.2012, 00:07 1822

Dacia a oprit definitiv producţia utilitarei Logan Van la începutul lunii trecute, iar ieri a eliminat-o din oferta comercială, simultan cu lansarea oficială a noilor Dokker şi Dokker Van, modele produse în Maroc şi care înlocuiesc atât Logan Van, cât şi Logan MCV.

Astfel, "ameninţarea", până acum doar teoretică, a mutării producţiei Dacia dinspre Mioveni spre Tanger începe să se manifeste.

Singurele vehicule comerciale încă în producţie pe piaţa locală vor fi de acum camioanele de peste 18 tone ale Roman Braşov după ce Ford a oprit anul trecut asamblarea utilitarelor Ford Transit Connect la Craiova, în timp ce Dacia a oprit Logan Pick-up în luna iunie a acestui an.

"Producţia de Logan Van a fost oprită chiar înainte de perioada de remont. În ceea ce priveşte modelul Logan MCV, acesta va ieşi din producţie spre sfârşitul anului 2012", au declarat oficialii Dacia din cadrul Direcţiei Comunicare.

Ieri mai erau pe stocul Dacia puţin peste 100 de automobile Logan Van, dar care însă urmează a fi livrate clienţilor de flote.

Potrivit datelor Asociaţiei Pro­du­că­torilor şi Importatorilor de Automobile, ultimul Logan Van a fost asamblat în august, fiind totodată şi singurul produs luna trecută. În total, în acest an la Mioveni s-au produs aproape 7.600 de utilitare Logan Van şi peste 3.400 de camionete Logan Pick-up. De la lansarea din 2007 şi până în luna august a acestui an la Mioveni s-au asamblat în total peste 53.000 de unităţi din Logan Van în valoare totală de aproape 500 mil. euro, conform calculelor ZF, producţia medie anuală fiind de aproximativ 8.000 - 11.000 de unităţi, adică sub 4% din producţia totală a uzinei.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO