Auto

Gabriela Firea a inaugurat duminică pasajul Piaţa Sudului: Am realizat o economie de 1,2 milioane de euro pentru că am "calculat foarte judicios banii publici"

 Gabriela Firea a inaugurat duminică pasajul Piaţa...

Autor: Radu Tutulan

23.07.2017, 13:13 3831

"Deschidem astăzi pasajul rutier Piaţa Sudului, un obiectiv de investiţii pe care l-am preluat într-un stadiu fizic de execuţie de 60%. Contractul a fost semnat în anul 2014, cu termen de finalizare 2015. Din nefericire, din cauza unor erori de proiectare şi a slabului management, acest proiect a fost blocat. Valoarea totală a proiectului a fost calculată iniţial la 19,5 milioane euro, din care 90% trebuia să fie fonduri europene, dar din cauza erorilor de proiectare, doar 15% din sumă a fost acoperită din fonduri europene, restul fiind din banii municipalităţii. Am realizat şi o economie de 1,2 milioane euro, fiindcă am calculat foarte judicios banii publici. Beneficiile sale sunt foarte mari, fluidizează traficul, creşte viteza de circulaţie şi scade cu aproximativ 70% timpul de aşteptare în trafic", a declarat, duminică, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la inaugurarea pasajului.

Gabriela Firea a mai precizat că există un litigiu între Municipalitate şi constructorul pasajului de la Piaţa Sudului ,mai exact constructorul solicită achitarea unor costuri supliementare în cuantum de aproximativ 60 la sută din valoarea totală a proiectului. Ediulul a explicat că, legal, Municipalitatea nu putea achita această sumă deorece nu era cuprinsă în contract astfel că lasă la aprecerea instanţei dacă trebuie achitaţi sau nu aceşti bani.

Edilul a precizat că până pe 10 septembrie va fi finalizată şi linia de tramvai.

"E un succes deschiderea tuturor celor patru benzi de circulaţie. Într-o lună, două, acest proiect extrem de important va fi continuat cu lărgirea şoselei Berceni până la linia de centură, lărgirea şoselei Turnu Măgurele, lărgirea şoselei Caporal Luica, cu parcarea Park&Ride de la Piaţa Sudului, toate aceste lucruri fiind demarate în 30-40 de zile, când aici se vor încheia lucrările", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Pasajul de la Piaţa Sudului a fost deschis parţial circulaţiei pe 28 aprilie, traficul desfăşurându-se pe o singură bandă pe sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO