Auto

Gândul: Cauciucurile de iarnă nu vor fi obligatorii anul acesta

Gândul: Cauciucurile de iarnă nu vor fi obligatorii anul acesta
11.11.2010, 20:08 33

Ministerul Transporturilor dă înapoi în privinţa legislaţieicare îi obligă pe şoferi să îşi pună cauciucuri de iarnă, scrieGândul.

Vor fi însă buni de plată, dacă provoacă accidente, sau, rămânînzăpeziţi. În schimb, din noiembrie 2011 absolut toţi şoferiitrebuie să îşi echipeze regulamentar automobilele, dacă vor sacircule pe drumurile naţionale şi judeţene.

Prevederile nu se vor aplica în oraşe.

Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT),Augustin Hagiu, a declarat, la ieşirea de la discuţiile cureprezentanţii Ministerului Transporturilor, că obligativitateaechipării maşinilor cu anvelope de iarnă nu va fi aplicată dinacest an, ci începând de anul viitor. "Obligativitatea anvelopelorde iarnă nu va fi aplicată în intervalul 1 noiembrie 2010-31 martie2011, acestea fiind necesare doar în condiţii meteo nefavorabile.Astfel, dacă se va întâmpla un blocaj sau se vor produce pagube dincauza faptului că maşinile nu sunt echipate corespunzător pentruiarnă, atunci şoferii vor suporta o amendă de 2.000 de lei", adeclarat Hagiu. Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO