Auto

General Motors anunţă dezastrul: Peste 14.000 de persoane vor fi concediate, iar şapte fabrici vor fi închise

General Motors anunţă dezastrul: Peste 14.000 de...

Autor: Alex Ciutacu

27.11.2018, 09:18 759

General Motors a anunţat că va concedia circa 14.000 de angajaţi, atât în segmentul de corporate cât şi în fabrici, şi va închide şapte facilităţi de producţie la nivel global până la finalul anului viitor, în contextul unei realinieri la mediul de business prin care gigantul vrea să se pregătească pentru era maşinilor electrice şi a celor autonome, potrivit Bloomberg.

Patru fabrici din SUA şi una din Canada ar putea fi închise până la sfârştul lui 2019 dacă producătorul şi sindicatele nu ajung la o înţelegere prin care să distribuie o mai mare parte a activităţii către acele facilităţi, a transmis GM.

Alte două se vor închide în afara Americii de Nord. Acţiunile companiei au crescut pe moment, ieri după anunţ, încât închiderea acestor fabrici înseamnă abandonarea unor modele care nu se vând la nivelul aşteptărilor.

Reducerile de personal, care au declanşat un dezastru politic atât în SUA cât şi în Canada, vin după ce GM a raportat rezultate trimestriale peste aşteptări.

Mary Barra, CEO-ul GM susţine că încearcă să reducă costurile companiei şi să scape de produsele care nu se vând deoarece veniturile companiei sunt în scădere. Barra vrea de asemenea să treacă înspre maşini electrice şi, eventual, către cele autonome.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO