Auto

General Motors atrage o linie de credit de 16 miliarde dolari, la scurt timp după ce Ford a anunţat una similară

General Motors atrage o linie de credit de 16 miliarde...

Autor: Alex Ciutacu

24.03.2020, 14:37 170

Gigantul General Motors a atras o linie de credit de 16 miliarde dolari, întrucât încearcă să îşi stabilizeze lichidităţile în timp ce facilităţile de producţie din America de Nord sunt închise, potrivit FT.

„Este o măsură proactivă pentru a întări poziţia de cash a General Motors şi pentru a asigura flexibilitatea financiară, în lumina incertitudinii din pieţele globale, generată de pandemia COVID-19”, a anunţat compania, marţi.

GM a precizat că fondurile sunt complementare poziţiei de cash deja puternice a companiei, care se situează la circa 15 miliarde dolari la finalul lunii martie.

Producătorul şi-a retras previziunile pentru 2020, urmând un trend care se extinde uşor în toate companiile mari ce nu pot estima situaţia financiară pentru acest an, întrucât nu este clar când va reveni businessul la normal.

Gigantul Ford a făcut un anunţ similar săptămâna trecută, după ce a reuşit să atragă o linie de credit de 15,4 miliarde dolari şi a renunţat la dividende pentru a ţine de lichidităţi.

GM, Ford şi Fiat Chrysler şi-au închis săptămâna trecută fabricile din America de Nord şi din Europa – nu şi în cazul GM, care a ieşit din piaţa din Europa de mai mulţi ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO