Auto

Germanii de la Hella au 18 mil. euro pentru creşterea producţiei de componente auto

Germanii de la Hella au 18 mil. euro pentru creşterea...

Autor: Laurentiu Cotu

19.03.2015, 00:08 1145

Producătorul german de componente auto Hella, una dintre cele mai valoroase 100 de companii din România, derulează un proiect de investiţii de aproximativ 18 mil. euro, în principal pentru creşterea capacităţii de producţie a diviziei de electronice.

Nemţii au avut în anul fiscal an­terior (iunie 2013-mai 2014) un buget similar de investiţii, cea mai mare parte din sumă fiind direcţionată către cele două unităţi de producţie ale Hella din Timi­şoara şi Arad, dar şi către centrele de dez­vol­tare din Timişoara şi Craiova.

În urma acestor investiţii au fost dezvoltate noi pro­duse din sectoarele modulelor de control ale caroseriei, module de administrare energie elec­trică şi actua­toare pentru com­parti­mentul motor.

„Pentru anul fiscal curent vor fi investiţi aproape 18 mil. euro în divi­zia de elec­tronice, în special pentru a creşte capacitatea de producţie. Pe divizia de electronice am înregistrat o creştere de 21% a cifrei de afaceri în exerciţiul fiscal anterior“, au declarat pentru ZF Transil­vania repre­zen­tanţii companiei Hella România.

Compania a realizat în anul fiscal ante­rior (iunie 2013-mai 2014) o cifră de afaceri totală de 190,5 milioane de euro. Divizia de electro­nice a generat o cifră de afaceri de 153,8 mil. euro, mai mult cu 21% faţă de anul fiscal precedent, în timp ce divizia de aftermarket a avut o cifră de afaceri de 36,7 milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de anul fiscal 2012/2013.

Oficialii companiei spun că cifra de afaceri a Hella România este legată de dezvoltarea pieţei auto europene, care a crescut cu 5,7% în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO