Auto

Germanii de la Huf au ajuns la afaceri de 40 mil. euro şi aproape 500 de angajaţi la Arad şi Timişoara

Germanii de la Huf au ajuns la afaceri de 40 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

08.02.2017, 00:04 371
Producătorul de sisteme de închidere pentru autoturisme Huf România, parte a grupului german Huf, cu vânzări globale de circa 1,6 mld. euro şi aproximativ 7.500 de angajaţi, a realizat anul trecut o cifră de afaceri peste 180 mil. lei (40 mil. euro), mai mult cu 8% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de la Ministerul Finanţelor.
 
Compania a intrat pe piaţa locală în urmă cu 11 ani şi deţine în prezent o fabrică de componente auto la Arad şi un centru de dezvoltare software şi hardware la Timişoara.
 
„Pentru anul în curs, în funcţie de cerinţele venite de la clienţi, estimăm vânzări asemănătoare celor din 2016. În ceea ce priveşte evoluţia pieţei, contextul economic este neschim­bat, de aceea consi­derăm ca anul 2017 va fi similar cu cel pe care tocmai l-am încheiat“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Huf România.
 
Germanii produc la Arad sisteme mecanice şi electrice de închidere, chei, mânere de uşi şi mecanisme de blocare a volanului pentru Renault/Dacia, BMW, Porsche, Kia, Fiat, MAN, Scania, cel mai nou client al companiei fiind Volvo Cars. Din 2011, Huf România deţine la Timişoara un centru de cercetare şi dezvoltare pentru automotive software, cu un portofoliu separat de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO