Auto

Germanii de la Stabilus şi-au majorat cu 75% afacerile la fabrica de componente auto

Germanii de la Stabilus şi-au majorat cu 75% afacerile...

Autor: Laurentiu Cotu

02.12.2014, 00:05 485
Producătorul de amortizoare cu gaz Stabilus România, filiala locală a grupului german Stabilus, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 184 mil. lei (41,5 mil. euro), în creştere cu 75% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Germanii produc la Braşov amortizoare cu gaz bloca­bile, actuatoare electromecanice (dispozitive electronice pentru deschiderea şi închiderea portbagajelor de automobile) Powerise, dar şi amortizoare pentru scaunele de birou. „Am câştigat în acest an proiecte noi pentru BMW şi Porsche şi am crescut producţia pentru divizia Powerise. Pentru următorii ani ne aşteptăm la o creştere a profitului, corelată cu creşterea numărului lo­curilor de muncă în ca­drul companiei“, a de­cla­rat pentru ZF Tran­sil­vania Cristian Po-pescu, director ge­neral al Stabilus România.
 
Compania are în prezent 691 de angajaţi, după ce în primele nouă luni au fost recrutaţi 146 de oameni. Până în luna septembrie a anului viitor, Stabilus intenţionează să mai angajeze încă 156 de oameni, ajungând astfel la aproximativ 850 de angajaţi.
 
Activitatea companiei Stabilus România este structurată în trei divizii: producţia de amortizoare pentru scaunele de birou, Swivelchair, pentru clienţi ca Interstuhl, Dauphin, HMI, Steel Case sau Itoki, divizia Gassprings (amortizoare cu gaz), respectiv divizia Powerise (actuatoare electromecanice pentru deschiderea şi închiderea portbagajelor autoturismelor), pentru clienţi precum Audi, BMW, Porsche sau Mercedes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO